Tanka kroppen med rätt bränsle

Maten blev min medicin

LevnadsBalans ägs och drivs av Louise Bergenrup, Hälsocoach & Dipl Kostrådgivare

Företagets resa började egentligen långt innan det startades. . . .

Louise Bergenrup, Hälsocoach &

Dipl Kostrådgivare

Maten är din kropps allra viktigaste bränsle

-Tänk att något så enkelt och självklart som naturlig mat kan bota sjukdomar!

När jag började äta mat utan spannmål och mjölk, gjord av råvaror med god kvalitet försvann plötsligt både magont, värk i lederna och eksem som jag haft i över 40 år! 

- Bra näring gör oss friska och välmående!

Textutdrag från intervju gjord av Stina Helmersson

Hur jobbar en Kostrådgivare?


En kostrådgivare har utbildning inom näringslära, utgår från evolution som bevis, samt naturligtvis, modern forskning. Vi är även intresserad av vad om faktiskt händer i vår komplexa kropp. Detta kombineras med logik och kunskap om vår historia. Vi arbetar med kost men i bakhuvudet finns hela tiden ett helhetstänk på hälsa och vetskapen om att människor är olika. Och om ett råd har "funkat" säger ingenting om det är hälsosamt...Vi erbjuder kunskap inom naturlig kost, som är balanserad mellan protein, naturliga fetter och kolhydrater.

Vi arbetar mycket varierat - det kan vara föreläsningar, individuell rådgivningar, kurser med träffar eller på distans.

Grundtanken bakom kostråden hos LevnadsBalans

Tankarna bakom de kostråd som ges av LevnadsBalans och Louise Bergenrup är att många sjukdomar både bland barn och vuxna beror på för lite näring eller för dåligt näringsupptag pga krånglande mage-tarm. Både psykiska och fysiska störningar lindras av rätt näringstillförsel.

Mag-tarmsystemet kan skadas av för mycket stress. Även vissa födoämnen kan stressa tarmen så att den läcker.

Barn som får t ex spannmål tidigt i livet kan drabbas av tarmproblem. Glutenproteinet i spannmål kan skada tarmen som sedan börjar ”läcka” och blir därmed mer genomsläpplig . Osmälta ämnen och slaggprodukter släpps ut i blodet och far runt i kroppen och belastar bindväv, leder och utrensningsorgan; lever, galla och bukspottkörtel. Kroppen blir förgiftad och stressad. Och en skadad tarm kan inte ta upp alla näringsämnen, vitaminer, mineraler, aminosyror mm som finns i maten. Därför kan man få näringsbrist och sjukdomar trots att man äter bra.